Aanbevolen post

Wintervoorn stekken

In het artikel, wintervoorn , is een manier besproken om te vissen op de wintervoorn. In dit artikel gaan we verder in op de verschillende l...

Vliegbind terminologie

Vliegbinden

Vliegen en vliegvissen zoals de naam het al zegt zijn deze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vliegbinden wordt vaak gezien als een hobby binnen een hobby. Persoonlijk ben ik het hier deels mee eens.
Vliegbinden is een kunst op zich. Goed voor je concentratievermogen en je fijne motoriek. Maar vliegbinden biedt je ook meer flexibiliteit, creativiteit en snelheid. Hoe vaak verspeel je een vlieg aan de struiken, stenen , waterlelies etc. Of had je de vlieg toch iets lichter of zwaarder gewild of bijten ze net op een bepaald kleur die je niet bij je hebt! Daarnaast kan het gewoon leuk zijn en kan een extra elan geven als je op je eigen vliegen de vissen weet te vangen.
De kwaliteit van de vlieg via de webshops is zeer goed en ook de prijs is zeer acceptabel. Het hoeft dus niet het een of het ander te zijn maar een gezonde mix in de zoektocht naar de holy grail.
Zelf binden heeft zo zijn voordelen maar hier zijn wel een paar spelregels aan verbonden.