Aanbevolen post

Wintervoorn stekken

In het artikel, wintervoorn , is een manier besproken om te vissen op de wintervoorn. In dit artikel gaan we verder in op de verschillende l...

Blue dun

De eendagsvlieg die wij vliegvissers Blue dun noemen, is een vlieg die veelvuldig voorkomt in Europa en zelfs daarbuiten. Je ziet die bijna overal bij een forellen biotoop met een goede waterkwaliteit.

We kunnen stellen dat een imitatie van de Blue dun een universele vlieg is. Als je niet weet waar je mee moet beginnen, als je in een onbekend viswater gaat vissen, is een dat een goede keus. Het is natuurlijk wel verstandig om eerst te verkennen hoe de situatie is en te kijken of er nog andere insecten te zien zijn.

De Blue dun is een eendagsvlieg die door veel vliegvissers, die zelf hun kunstvliegen maken veelvuldig wordt gebonden. Misschien is dat wel de reden dat er zoveel verschillende bindpatronen van de Blue dun bestaan. Het is waarschijnlijk ook de aanleiding dat blue dun skinnen zo populair zijn met verschillende kleurvariaties, zoals licht, medium en dark Bleu dun.

Opvallend zijn de onderlig kleurverschillen van de echte insecten. Mogelijk heeft dat te maken met het type en of het een vrouwtje of een mannetje is. Verschillen zie al op de hieronder afgebeelde voorbeelden. Zoals gezegd, er zijn legio bindpatronen bedacht omdat vliegbinders afgegaan op die verschillen. Het meest simpele bindpatroon is een uitvoering is een Blue dun als hacklevlieg.


MATERIALEN
Hook: TMC 100 or equivalent # 12 to 20.
Thread: 8/0 gray.
Wings: Equal segments of two mallard duck feathers.
Tail: Blue dun saddle fibers.
Abdomen: Adams Gray or muskrat dubbing.
Hackle: Blue dun.